0591 -624 832 Online aanmelden

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een behandeling?
Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt de nota rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent, dan zijn de fysiokosten voor eigen rekening. Alle kosten vindt u onder 'Vergoedingen', 'Praktijk Tarieven'.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is afhankelijk van uw klacht. Tijdens het opstellen van uw behandelplan zal de fysiotherapeut u daarvan op de hoogte stellen. 

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt 25 minuten. Als u voor de eerste keer bij ons in de praktijk een afspraak heeft gemaakt, dan zal er een dubbele afspraak worden ingepland. Er zal dan eerst een intake plaatsvinden en daarna zal de behandeling volgen. Bent u al eens vaker bij ons in de praktijk geweest met dezelfde klachten en is dit langer dan 3 maanden geleden? Dan zullen wij weer een traject openen met een nieuwe indicatie die bestaat uit een intake en behandeling.

Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?
Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar is afhankelijk van het soort zorgpakket dat u heeft afgesloten. Twijfelt u, aarzel dan niet en neem contact op met uw zorgverzekeraar om dit inzichtelijk te krijgen.

Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?
U bent verzekerd voor fysiotherapie indien u bij uw zorgverzekeraar een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt is afhankelijk van het zorgpakket waarvoor u heeft gekozen. Welke dat is kunt u altijd nalezen in uw polis. Bij twijfel adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Is er een wachtlijst?
Wij hebben geen wachtlijst. U kunt uw afspraak inplannen door telefonisch contact met ons op te nemen op telefoonnummer 0591-624832 of via e-mail info@lampetherapie.nl.

Wat neem ik mee naar mijn afspraak?
Heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist, neemt u deze dan mee.
Daarnaast graag een handdoek en een geldig legitimatiebewijs mee.

Kan ik een afspraak wijzigen of annuleren?
U kunt uw afspraak te allen tijde wijzigen of annuleren. Indien u dit minimaal 24 uur vóór uw afspraak doorgeeft, kan dit kosteloos. Indien u dit doet binnen 24 uur voor uw afspraak, dan zien wij ons genoodzaakt om u de kosten van de behandeling in rekening te brengen. 

Wie betaalt mijn behandelingen?
Uw rekeningen worden door ons bij de zorgverzekeraar gedeclareerd als u aanvullend verzekerd bent. Als u alleen een basisverzekering bezit, dan kunt u de nota direct na de behandeling voldoen aan de balie. Pinnen is bij ons mogelijk. Ook kunnen wij de nota naar u opsturen, u kunt daarbij aangeven of u de voorkeur heeft deze via de mail te ontvangen of per post.

Waar kan ik parkeren en zijn hier kosten aan verbonden?
Op al onze locaties kunt u kosteloos parkeren op de parkeerplaatsen.

Blijf ik tijdens de behandeling bij dezelfde therapeut of wisselt dat?
Als de behandeling is gestart bij een van onze fysiotherapeuten, dan vinden wij het wenselijk dat u daar onder behandeling blijft. Het kan echter zo zijn door omstandigheden, dat wij genoodzaakt zijn om een afspraak in te plannen bij een andere fysiotherapeut. Dit gaat echter altijd in overleg met de patiënt.

Mag ik een voorkeur aangeven voor een therapeut?
U mag altijd een voorkeur van fysiotherapeut aangegeven, echter kunnen wij niet altijd gehoor geven aan de wensen van de patient. Uiteraard gaat alles in overleg met de patiënt. 

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Een verwijsbrief van uw huisarts voor fysiotherapie is niet meer nodig, u kunt dus altijd een afspraak bij een van onze fysiotherapeuten maken. Heeft u wel een verwijzing ontvangen van uw huisarts of specialist, dan adviseren wij u deze te allen tijde mee te nemen.