0591 -624 832 Online aanmelden

Nienke Heugen MSc

Sinds wanneer ben je werkzaam in de praktijk? 
"Sinds mei 2017."

Wat is je functie binnen Lampe?
"In juli 2020 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ik zal deze functie dan ook vervullen binnen de praktijk. Ik ben inmiddels gespecialiseerd in kaakklachten en mimetherapie voor mensen met een aangezichtsverlamming. Daarnaast ondersteun ik het secretariaat als baliemedewerkster. Sinds december 2018 doe ik tevens communicatietaken. Ik ben dus o.a. verantwoordelijk voor websitebeheer, social media en het ontwikkelen van diverse documenten voor intern en extern gebruik."

Waarom heb je gekozen voor fysiotherapie?
"Ik heb eerst Bewegingswetenschappen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en daarna de Master Sport Sciences gevolgd. Ik miste de toepassing van kennis, het praktisch handelen en het kunnen behandelen van patiënten. Om deze reden heb ik bewust de keuze gemaakt om door te studeren. Bovendien is mijn interesse in het vak sterk gegroeid door zeer positieve ervaring met mijn eigen fysio."

Wat maakt je werk zo leuk? 
"Geen dag is hetzelfde. De grote diversiteit aan klachten die je als fysiotherapeut ziet op een dag houdt het werk elke keer weer interessant. Het persoonlijke contact en de band die je met patiënten kunt opbouwen maken het vak voor mij bovendien extra leuk! Daarnaast vind ik mijn communicatietaken erg leuk om te doen, omdat deze totáál anders zijn dan mijn fysio-werkzaamheden. Het ene moment behandel ik een rugklacht, het volgende moment maak ik een flyer voor fysiotherapie op de werkvloer."

Waar liggen je grootste interesses in de fysiotherapie?
"Ik vind sport-gerelateerde klachten erg interessant, mede doordat ik zelf veel sport en (helaas) ervaring heb met diverse sportblessures/-klachten. Daarnaast heb ik grote interesse in kaakklachten, waar ik een scholing in heb gevolgd. Ook heb ik veel affiniteit met de Tandheelkunde."

Zijn er specialisaties die je in de toekomst zou willen doen?
"Volgend jaar start ik met de Master Orofaciale Fysiotherapie. Daarnaast wil ik me verdiepen in de Gnathologie (tandheelkunde specialisatie op het gebied van het kauwstelsel)."

Wat vind je belangrijk in de behandeling?
"Ik vind het belangrijk om een goed beeld te hebben van iemand zijn/haar situatie en welke rol de klachten spelen in iemands dagelijks leven. Wat voor de ene persoon heel hinderlijk kan zijn, is voor de ander misschien helemaal niet relevant. Iedereen ervaart klachten op een andere manier. Hoe kunnen we er vervolgens samen voor zorgen dat de klachten niet meer alle aandacht vragen, maar naar de achtergrond verdwijnen?"

Waar kan iemand jou 's nachts voor wakker maken? 
"Een verrassingsreisje naar Ibiza.."

Wat zijn je hobby's / Wat doe je aan sport? 
"Ik vind koken/bakken erg leuk, daarnaast is sporten een grote passie. Naast hoog intensief sporten vind ik het heerlijk om yoga te doen. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken, aangezien ik ook groepslessen geef in de sportschool."

Wat kenmerkt jou als persoon?
"Ik ben klein (volgens mij win ik de prijs voor 'Kleinste medewerker van Lampe')."

Een leuk weetje over jou? 
"Ik volg een taalcursus Zweeds en ik verzamel Happy Socks."


Op maandag, woensdag en vrijdag werkzaam op locatie Ullevi. Op dinsdag werkzaam in Hoogeveen.

BIG-nummer: 39928081404