0591 -624 832 Online aanmelden

Zonder verwijzing naar fysio?

We krijgen nog regelmatig de begrijpelijke vraag of een verwijzing nodig is om een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten te kunnen maken.

In de meeste gevallen* is een verwijzing níét nodig. Binnen de fysiotherapie kennen we sinds 2006 de wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (ook wel DTF). Dat betekent dat u niet eerst langs de huisarts hoeft om een verwijsbrief op te halen, u kunt direct een afspraak maken bij de fysiotherapeut.

*(Er zijn bepaalde situaties waarin een verwijzing wel nodig is, bijvoorbeeld bij chronische aandoeningen of na een operatie. Dit zal uw fysiotherapeut dan aangeven, zodat u alsnog een verwijzing kunt opvragen bij uw huisarts of medisch specialist).

---- HOE WERKT DTF? ----

Wanneer u zonder verwijzing een afspraak bij ons hebt, dan zal de fysiotherapeut eerst een screening uitvoeren, gecombineerd met een intakegesprek. Dit is erg belangrijk, zo bepaalt de fysiotherapeut namelijk of u aan het juiste adres bent en of uw lichamelijke klacht binnen het domein van de fysiotherapie valt.

Zo niet, dan kan de fysiotherapeut u alsnog doorsturen naar de huisarts. We kunnen in dat geval een brief naar de huisarts sturen met uw toestemming, waarin we onze bevindingen beschrijven en de reden van verwijzing naar de huisarts vermelden.

------------------------------------------

Maak dus bij klachten rondom houding en beweging gerust direct een afspraak bij de fysiotherapeut. Immers: hoe sneller u op de juiste plek terecht komt, des te sneller het herstel kan beginnen!

Bericht geplaatst op: 2022-07-25 14:36:24