0591 -624 832 Online aanmelden

Wellbox

De LPG-behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die voor een sterke verbetering van de stofwisseling en bloedcirculatie zorgt. Bij deze methode worden huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel behandeld. Het apparaat heeft een zuigwerking op de huid welke wordt gecombineerd met een rolmassage. Op deze manier wordt ook het lymf-/weefselvocht beter opgenomen en afgevoerd.

De LPG behandeling kan gebruikt worden bij het therapeutisch behandelen van lymfoedeem, littekens (recente en oude), brandwonden en in sommige gevallen voor lipoedeem. De behandeling is pijnloos en voorkomt de vorming van verklevingen door fibrose. De behandeling stimuleert de natuurlijke collageen- en elastineproductie voor een beter herstel van littekens.

Oedeembehandeling: De LPG-Techniek heeft een grote meerwaarde voor de oedeemtherapie, zeker als die wordt gebruikt in combinatie met manuele lymfdrainage, oefentherapie en zwachtelen. De liftende en zuigende werking van het LPG-apparaat biedt met name uitkomst voor het behandelen van moeilijk beïnvloedbare oedemen op de romp, in de oksel en fibrotisch (verhard) weefsel.

Littekenbehandeling: Dit apparaat is ook geschikt voor het soepel maken van verharde littekens die bewegingen beperken. Denk bijvoorbeeld aan een begrensde armbeweging na een borstoperatie. Na een operatieve ingreep zorgt het lichaam voor extra collageenproductie op de plaats van verwonding. Wanneer dit ongecontroleerd gebeurt, kan zich onderhuids een barrière gaan vormen. Hierdoor kunnen er bewegingsbeperkingen, pijn en verstoringen van het aangedane gebied optreden. De vochtafdrijvende, verzachtende werking van het apparaat maakt het mogelijk om littekens al in een vroeg stadium te behandelen.

Onze specialisten voor wellbox:

Manon Klingenberg-Roël

Manon Klingenberg-Roël

Nancy Brinks-Lankhorst

Nancy Brinks-Lankhorst