0591 -624 832 Online aanmelden

Sportmassage

"Een massage kan ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je geest. Het ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel."

Wat is sportmassage?

Met een massage worden mechanische prikkels op het lichaam gegeven. Deze prikkels brengen reacties in het lichaam teweeg. Deze reacties moeten leiden tot herstel van evenwicht in het hele menselijke organisme. Als dit evenwicht (door bijvoorbeeld belasting) wordt verbroken, zien we een reactie. Bijvoorbeeld spierpijn of vermoeidheid.

Een sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer in balans te brengen. Er is bij deze vorm van massage extra aandacht voor de spieren waarbij gebruik wordt gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken. Een sportmassage is daarom meer dan alleen een massage voor of na afloop van het sporten. Het is voor iedereen bestemd. Zowel sporter als niet sporter.

Wat doet sportmassage?
Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Het wordt veel toegepast bij vermoeidheidsverschijnselen na een lichamelijke inspanning, bijvoorbeeld werk of sport. Klachten zoals spierpijn, rugpijn, vermoeidheid en slapeloosheid worden tegengegaan en kunnen worden voorkomen. Door sportmassage toe te passen zullen spieren ontspannen en wordt herstel bevorderd.

Voor wie is sportmassage?
In principe is een sportmassage bedoeld voor sporters. Het kan echter ook heel geschikt zijn voor niet-sporters. De sportmassage heeft namelijk een ontspannende werking op het gehele lichaam. Voor mensen die klachten hebben door stress, overbelasting of een verkeerde houding kan de massage erg nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en vermindert hierdoor de pijn.


Binnen Lampe Therapie verzorgt Jos Naber (gecertificeerd NGS Sportmasseur) de sportmassages. Een afspraak duurt 50 minuten en de kosten bedragen €45,- per massage. Wilt u een afspraak maken? Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met onze praktijk via 0591-624832.

Onze specialisten voor sportmassage:

Jos Naber

Jos Naber