0591 -624 832 Online aanmelden

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. Hij begrijpt waarom sport belangrijk voor u is en zal er ook zoveel mogelijk naar streven dat u de sportactiviteiten kunt blijven uitvoeren dan wel hervatten. 

Het werk van de sportfysiotherapeut
De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. Tijdens het onderzoek wordt er niet alleen gekeken naar het letsel, maar wordt ook het algehele bewegingspatroon van de patiënt beoordeeld. Tevens werkt de sportfysiotherapeut veel en intensief samen met sportartsen, chirurgen en andere (para)medici. De therapie is niet alleen gericht op het herstel van de blessure, maar zal zich ook richten op het verbeteren van de (sport)performance.

Veel voorkomende klachten:
- Revalidatie na operatie
- Voorste kruisband reconstructie
- Meniscusklachten (na operatie, conservatief beleid)
- Acute spierletsels
- Orthopedische klachten (schouder, heup, knie, enkel)
- Langdurig aanhoudende (sportgerelateerde) klachtenbeelden
- Hypermobiliteit (overmatig bewegen van gewrichten)

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Daarnaast is het ons doel om herhaling in de toekomst te voorkomen. De sportfysiotherapeut traint sportspecifiek en functioneel.

Onze specialisten voor sportfysiotherapie:

Wiljo Wesseling MSc

Wiljo Wesseling MSc