0591 -624 832 Online aanmelden

Slaapproblemen

Ik kan niet slapen, wat kan ik hier aan doen?
Het niet kunnen slapen kan een heel storend en lastig probleem zijn en helaas komt dit vaak voor. Sommige mensen vallen moeilijk in slaap en anderen merken dat zij niet door kunnen slapen. Een slechte nachtrust kan voor klachten zorgen zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en prikkelbaarheid.

Onderzoek naar slecht slapen
Moeilijk of niet kunnen slapen komt onder andere voor bij ADHD, stressklachten, angstklachten en depressie. Het slecht slapen kan veroorzaakt worden door overactiviteit of onderactiviteit van bepaalde delen van de hersenen. Neurofeedback kan dan helpen om beter te slapen. Voordat wij beginnen met de neurofeedbackbehandeling bespreken wij de klachten en voeren wij een EEG-nulmeting uit. Bij een EEG-nulmeting wordt de hersenactiviteit in beeld gebracht. Indien hier naar voren komt dat het niet kunnen slapen samenhangt met over- of onderactiviteit van de hersenen, zullen wij u adviseren om te starten met de neurofeedbackbehandelingen.

Waarom neurofeedback bij slaapproblemen?
Voor veel mensen die niet kunnen slapen kan neurofeedback helpen. Door neurofeedback wordt het slaappatroon langzaam veranderd, waardoor het uiteindelijk verbetert. Kunt u van de onderstaande vragen meer dan twee met ja beantwoorden? Wellicht is neurofeedback dat een optie voor u. Voor meer informatie over deze behandeling kunt u contact opnemen met onze balie. 

  • Voelt u zich vaak moe en lusteloos?
  • Ervaart u veel stress?
  • Heeft u vaak last van angsten?
  • Verlangt u wanhopig naar een fijne nachtrust?
  • Heeft u moeite met inslapen of bent u vaak wakker gedurende de nacht?
  • Is opstaan een groot probleem?
  • Droomt u veel in uw slaap waardoor u regelmatig wakker bent?
  • Heeft u geen baat bij medicatie?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0591-624832.

Onze specialisten voor slaapproblemen:

Marije Vos

Marije Vos

Roy Stroeve MSc

Roy Stroeve MSc