0591 -624 832 Online aanmelden

Rolstoelrevalidatie

Op onze locatie aan Ullevi 7 in Emmen hebben we een rolstoelgroep, die begeleid wordt door fysiotherapeut Manon Klingenberg-Roël.

Voor wie?
De rolstoelgroep is speciaal bedoeld voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Deze rolstoelafhankelijkheid kan het gevolg zijn van o.a.:
-       Dwarslaesie
-       Multiple Sclerose (MS)
-       Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS)
-       Cerebrovasculair Accident (CVA)

 
Welke doelstelling?
Iedere patiënt kan een eigen reden hebben om deel te nemen aan de rolstoelgroep. We kunnen onder andere ondersteuning bieden bij:
-       het aanleren van transfers
-       krachttraining: bovenste extremiteit, rompstabiliteit
-       het verbeteren van de conditie
-       het creëren van bewustwording van de mogelijkheden met een rolstoel

Hoe ziet een training eruit?
Een training kan bestaan uit duurtraining om het uithoudingsvermogen te verbeteren, krachttraining voor het bovenlichaam en circuittraining met grote variatie aan verschillende oefeningen. Er worden verschillende oefenmaterialen gebruikt om elke training weer uitdagend te maken. 
 
Let op!
Onze oefenzaal bevindt zich in de kelder en daarom is het gebruik van de lift noodzakelijk. In verband met de breedte van de lift moet de rolstoel niet breder zijn dan 90 cm.
 
Verzekering en voorwaarden
Per patiënt wordt door de fysiotherapeut beoordeeld of fysiotherapie/sporten onder begeleiding gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekeraar. Hiervoor dient de patiënt een verwijzing mee te nemen van de specialist. Op de verwijzing moet aangegeven zijn wat de medische noodzaak is voor fysiotherapie. Mocht er geen medische noodzaak zijn, dan bestaat de mogelijkheid om te trainen op abonnement.
 

Waar en wanneer?
Iedere woensdag van 15.00-16.00 uur op onze locatie Ullevi 7 in Emmen.


Hoe meldt u zich aan?
Als u interesse heeft in de rolstoelrevalidatie, dan kunt u contact opnemen met onze balie. We plannen dan eerst een intake in bij Manon Klingenberg-Roël. Samen gaat u uw doelstellingen bespreken en een plan opstellen. Naar aanleiding daarvan kunt u gaan deelnemen aan de trainingen.

We zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur op 0591-624832 of info@lampetherapie.nl. Buiten werktijden kunt u onze voicemail inspreken, u wordt dan op de eerstvolgende werkdag teruggebeld.

Onze specialisten voor rolstoelrevalidatie:

Manon Klingenberg-Roël

Manon Klingenberg-Roël