Met heldr samen naar beter functioneren.

Wat is oncologische revalidatie?
Oncologische revalidatie richt zich niet alleen op de behandeling van mensen met kanker en de problemen die dit met zich meebrengt, maar ook op de problemen die ontstaan ten gevolge van de behandelingen. Je kunt hierbij denken aan: vermoeidheid, pijnlijke en stijve gewrichten en/of spieren, onzekerheid over je eigen lichaam en conditieverlies. Ook psychische aspecten van het (samen) bewegen zijn belangrijk: het contact met lotgenoten kan bijdragen aan erkenning, herkenning en begrip.

De revalidatie kan op verschillende manieren worden ingezet:

  • Revalidatie in de oefenzaal gericht op het verbeteren van conditie en spierkracht
  • Yoga (onder leiding van Ellen Hoexum, ME Factory Emmen)
  • Fysiotherapie gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten (bijvoorbeeld bij schouderproblemen na een borstamputatie)
  • In combinatie met oedeemtherapie (het behandelen van vocht in bijvoorbeeld arm, borst of been ten gevolge van het verwijderen van lymfeklieren, een operatie of bestraling.

Oncologische revalidatie heeft als doel:

  • Voldoende energie krijgen om de normale bezigheden weer op te pakken
  • Meer zelfvertrouwen ontwikkelen
  • Grenzen leren te herkennen en weten wat je wel en niet aankunt
  • Verbeteren van spierkracht en conditie

Veel gestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, verwijzing is noodzakelijk vanuit de huisarts of oncoloog.

Wordt oncologische revalidatie vergoed?

In de meeste gevallen wordt oncologische revalidatie vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Het gaat hier vaak om de eerste 20 uit de aanvullende verzekering en daarna vanuit de basisverzekering. Let op; dit is afhankelijk van de diagnose en de ingestelde behandeling daarbij. In de polisvoorwaarden kun je vinden of en hoeveel behandelingen je vergoed krijgt. Voor meer informatie mag je ook altijd één van onze behandelaren vragen.

Onze specialisten voor
Oncologische revalidatie