0591 -624 832 Online aanmelden

Gecombineerde Leefstijlinterventie

Bij Lampe Therapie bieden we de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) aan, in het bijzonder de BeweegKuur, een 2-jarig leefstijlprogramma.Wat is de GLI?
De GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie) is een 2-jarig leefstijlprogramma dat bestaat uit bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Het eerst jaar is de behandelfase, het tweede jaar is de onderhoudsfase. Gedurende het programma is er aandacht voor verschillende thema's rondom leefstijl, u kunt hierbij denken aan voeding, beweging, stress/ontspanning en slaap. Het uiteindelijke doel? Het realiseren van gezondheidswinst door meer bewegen, gezonde voeding en het laten beklijven van de gezonde leefstijl door gedragsverandering!

GLI-team
Het GLI-team is multidisciplinair en bestaat uit verschillende specialisten. Vanuit Lampe Therapie zijn Jarno Tapper (fysiotherapeut, leefstijlcoach/beweegprofessional) en Marieke Wittendorp (vitaliteitscoach en psycholoog) betrokken bij het programma. Daarnaast is Eline Voss, diëtist, intensief betrokken bij de begeleiding op het gebied van voeding. Tevens zijn twee buurtsportcoaches vanuit de gemeente aangesloten bij het team.
Wat mag u verwachten?
Aan de start van het programma heeft u twee afzonderlijke intakes: 1 met de leefstijlcoach, 1 met de diëtist. U bespreekt uw huidige leefstijl en maakt een plan om verandering aan te brengen, die ook op de lange termijn vol te houden zijn. De fysiotherapeut/beweegprofessional stelt samen met u een beweegplan op, zodat u meer in beweging kunt komen. De diëtist bekijkt uw huidige voedingspatroon en bespreekt aanpassingen die kunnen bijdragen aan een gezonder gewicht. Gedurende de rest van het programma zult u regelmatig individuele sessies hebben met beide professionals. Behalve individuele sessies zullen er regelmatig groepssessies plaatsvinden. Elke sessie heeft een thema rondom leefstijl. Zo is er aandacht voor voeding, beweging, stress/ontspanning en slaap. U trekt gedurende het gehele programma op met dezelfde groep. De gehele GLI is erop gericht u handvatten te geven, zodat u ook na het programma een gezonde(re) leefstijl kunt volhouden.

Bekijkt u ook eens onderstaande video voor meer informatie:


Kosten
Het GLI-programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn dus geen kosten verbonden aan het volgen van het programma. GLI is bedoeld voor mensen met overgewicht:

  • BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2
  • BMI vanaf 30

Vragen of aanmelden?
Heeft u naar aanleiding van bovenstaande vragen of wilt u zich graag aanmelden? Neemt u dan gerust contact met ons op via 0591-624832 of info@lampetherapie.nl. U kunt zich ook laten verwijzen door uw huisarts. 

Onze specialisten voor gecombineerde leefstijlinterventie:

Jarno Tapper

Jarno Tapper

Marlou Scherpen

Marlou Scherpen