0591 -624 832 Online aanmelden

Echodiagnostiek

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dat wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn wij in staat om diverse structuren van het lichaam in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen; zoals  bijvoorbeeld afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Wij maken echo's van schouders, ellebogen, pols, knieën, onderbenen en aanverwante spier en pees groepen. 
Wij nemen een echo af op het moment dat er een intake heeft plaats gevonden waarbij de anamnese en functie onderzoek onvoldoende duidelijkheid heeft gecreërd. Daarnaast is echografie ondersteunend in te zetten om de hypothese na het onderzoek kracht bij te zetten.
Het afnemen van heup echo's doen wij niet in onze praktijk.  

Door een echografisch onderzoek is het mogelijk de aard en ernst van aangedaan weefsel vast te stellen en u de behandeling te geven die daarbij hoort. Eventueel, indien nodig,  kunnen we u doorverwijzen naar de huisarts of specialist. Als u bij ons voor een behandeling komt, kunnen we tijdens het behandeltraject het herstel volgen door tijdens deze periode een echografisch onderzoek te doen.Ik wil hier graag meer over weten

Onze specialisten voor echodiagnostiek:

Berry Lampe

Berry Lampe

Jan Jelte Perdok

Jan Jelte Perdok

Niek Bezoen

Niek Bezoen