0591 -624 832 Online aanmelden

Bodyscan

De body scan is onderzocht en gevalideerd door diverse Universiteiten en professionele Sportorganisaties als AC Milaan, FC Keulen, Bayer Leverkusen, Formule 1, Mc.Enroe Tennis Academy. Met de input van de eigenaar van Wegamed (de arts Peter Molleney) en diverse research instituten en deskundigen uit Nederland, Duitsland en China.

De body scan is een uitstekende methode om functionele stoornissen in kaart te brengen. Dit is belangrijk omdat we hiermee kunnen beoordelen hoe alle organen functioneren. Voor onze gezondheid is het essentieel dat alle organen zo volledig mogelijk functioneren. Als de belastbaarheid van organen afneemt, loopt u een groter risico klachten te ontwikkelen. Uw gezondheid is afhankelijk van uw herstellend vermogen en als dit onvoldoende is, kunnen er chronische klachten ontstaan.

Werking:
Met de body scan wordt de patiënt van top tot teen doorgelicht met behulp van zes elektroden.
De meetresultaten worden met een computerprogramma vertaald naar de afzonderlijke organen. Aan de hand hiervan kunnen uitspraken gedaan worden over het functioneren van de organen. Iedere verstoring in de werking van een orgaan kan symptomen tot gevolg hebben. Deze informatie is nodig om te kunnen beoordelen wat nodig is om uw gezondheid te verbeteren.

Betrouwbare Bron:
Dat de body scan een betrouwbare bron van informatie is, mag blijken uit het feit dat AC Milaan voor de medische begeleiding van haar spelers gebruik maakt van deze methode. Op grond van de gegevens wordt het trainingsprogramma bekeken en het gebruik van voedingssupplementen gecontroleerd.

De body scan helpt ook bij het onderscheiden van oorzaken op lichamelijk en psychisch niveau. Hierdoor kunnen we bij de behandeling snel afwegen waar het zwaartepunt van de behandeling moet liggen. Zo is het mogelijk de oorzaken te behandelen en niet alleen de symptomen te behandelen.

Wat meet de body scan?
  • Het functioneren van spieren en gewrichten.
  • Het functioneren van organen.
  • Het niveau van verzuring en het vermogen van het lichaam om dit te neutraliseren.
  • Voedingsstoffen, vitamines, mineralen en sporenelementen.
  • BMI (Body Mass Index).
  • Trainingshartslagzones.
  • Optimale Trainingstijden.

Geen risico
Voorafgaand aan de meting moet er een vragenlijst worden ingevuld over de gezondheidstoestand op dit moment en over de historie van de gezondheidstoestand. Het ondergaan van de meting is zonder enig risico.

Let op!
De body scan is geen vervanging van een behandeling/raadpleging bij een arts of specialist en worden er geen ziektebeelden gesignaleerd, dus geen diagnoses door ons gesteld!
Wanneer u problemen heeft met uw gezondheid, raadpleeg dan altijd eerst een huisarts of medisch specialist!

Ik wil hier graag meer over weten

Onze specialisten voor bodyscan:

Berry Lampe

Berry Lampe

Jarno Tapper

Jarno Tapper

Roy Stroeve

Roy Stroeve